Vällyckat 3-dagars landslagsläger för vattenskidungdomar i Linköping!

Vällyckat 3-dagars landslagsläger för vattenskidungdomar i Linköping!

I måndags, 2023-07-17, samlades 8 talangfulla och förväntansfulla ungdomar från olika delar av Sverige i Linköping. Som värd för årets första landslagsläger stod den eminenta och välskötta arenan som tillhör Linköpings Vattenskidklubb.

Ledare för lägret var Pär Ronnerfors och Pontus Donnerstål och deltog gjorde följande åkare, Kajsa Eneström, Tuva-Lisa Ronnerfors, Meja Delving, Ricky Hansson, Isak Donnerstål, Malte Mårtensson, Malte Östlund och Andrea Gabrielsson.

Coach och tekniktränare för detta läger var Felix Blomqvist som tillsammans med ungdomarna kämpade på och tränade intensivt i stundvis mycket varierande väderleksförhållande. Bra åkning presterades dock av samtliga. Tongångarna bland åkarna vara även goda och samtliga låter hälsa att Felix på ett bra och konstruktivt sätt förmedlade nya kunskaper.

En extra tanke vill vi alla skänka till skånska Malte Mårtensson som oturligt nog kraschade redan i första åket den första dagen och därav fick avvika från lägret. Vi hoppas alla på ett snabbt tillfrisknande.

Summeringen av lägret är att många tog stora steg framåt i sin utveckling, teknikförståelse och personlig mognad som vattenskidåkare. Lägret avslutades som brukligt med den traditionsenliga trickslalom som vanns av Tuva-Lisa före Isak med Ricky på bronsplats.

Nu ser vi alla fram emot ett UJSM hos VSK Svanen i Strömsnäsbruk som går av stapeln redan till helgen.

Text av Pär Ronnerfors & Michael Kjellander

Samtliga bilder tagna på plats av Michael Kjellander

Tricky Ricky ”in action”.

Tuva-Lisa under gårdagens hoppträning.

Isak på väg genom slalombanan under den avslutande träningstävlingen.

Kajsa fokuserar innan åkning.