Säsongsstart och nyheter från 35+ landslaget i Vattenskidor!

Säsongsstart och nyheter från 35+ landslaget i Vattenskidor!

Tävlingssäsongen är nu i full blom och merparten av våra vuxna landslagsåkare har efter det vällyckade och säsongsinledande träningslägret i Nyköping redan tävlat både flitigt och framgångsrikt. Detta visade sig inte minst under Open SM i Mariestad där tre av våra landslagsåkare (Linnéa Cederquist, Jonas Kavmark och Odd Brådhe) imponerade stort och sammanlagt vann fem individuella SM-medaljer, inklusive ett SM-guld. Förutom ett pärlband av olika tävlingar är siktet nu inställt på formtoppning vid säsongens två stora mästerskap vilka är 35+ SM i Ambjörnarp den 19–20 augusti följt av 2023 IWWF E&A 35+ Championship som går av stapeln i La Teste-de-Buch, Frankrike den 11 – 17 september. Mer information om dessa båda mästerskap finns naturligtvis att tillgå i EMS och genom att klicka HÄR.

Härunder följer en rapport av Odd Brådhe från det säsongsinledande träningslägret i Nyköping.

Uppstartsläger för +35 landslaget

Helgen 3–4 juni körde +35 landslaget sitt uppstartsläger på Nyköpings VSKs anläggning.
Ja, nu brukar det vara både uppstart- samt avslutningsläger eftersom det sällan blir fler
på en säsong. Upplägget var detsamma som året innan med inhyrd tränare i form av Jakob Bogne.

Hur vinterträningen har skötts eller ej var inte prioritet på programmet, utan den delen får vi nog vänta med tills vi blir inbjudna på förbundets fys-tester på Bosön i höst? I alla fall såg Krille Jönsson stark ut som vanligt.

14 åkare slöt upp lika mangrant som året innan. Tyvärr så hade vår förbundskapten, Thommy Bergström, förhinder då han tidigare bokat en vattenskidvecka i Italien (stackarn). Detta gjorde att han missade årets överraskning i form av bågskyttetävlingen under kvällen. Hur den gick vill inte undertecknad av blygsamhetsskäl berätta resultatet i.

Åkarna körde mellan 2-3 åk dagligen. Redan dag 2 var det många som nöjde sig med 2 åk av ren utmattning eller känningar i våra ömma kroppar. Åldersspannet på gruppen är helt underbart yngst 38 år och äldst 71 år.

Det som verkligen gladde var att se flerfaldige svenska mästaren Jonas Kavmark tillbaka i truppen. Det var lätt att se glädjen i Jonas ansikte när han kom in till bryggan efter några riktigt bra hopp. Den gubben får +55 åkarna se upp med på EM.

Kul att också se så många bra åkare bekanta sig med den nya bansträckningen som Nyköping lade ut i vintras (hur man nu kan flytta banan i en sjö som är 580m lång och 100 m bred). Men det gick och Nyköping fick inget annat en lovord.

Slutligen vill jag tacka hela detta härliga gäng för en väldigt trevlig och givande helg. Nästa år kanske vi får glädjen att återse ytterligare någon gammal mästare. Inbjudan är härmed officiell, herr SPORTCHEF. // Odd Brådhe

Undertecknad tackar varmt för inbjudan och lovar att ta detta erbjudande i beaktning.

Micke
Michael Kjellander
SVWF Sportchef