Tuva-Lisa Ronnerfors uttagen till U-17 VM i Kanada!

Tuva-Lisa Ronnerfors uttagen till U-17 VM i Kanada!

För att följa den av IWWF tidigt satta deadline för anmälan till JVM i Calgary, Kanada har nu Tuva-Lisa Ronnerfors tagits ut att representera SVWF och Sverige vid detta världsmästerskap.

2024 IWWF World U-17 Waterski Championships går av stapeln mellan den 29:e juli och 4:e augusti på samma fantastiska arena som bland annat stod som värd för IWWF Open VM 2009.

Tuva-Lisas karriär är minst sagt imponerande med U-14 EM-guldet 2022 i paradgrenen slalom som främsta internationella merit. Med 4 av 4 möjliga individuella SM-medaljer 2023 (3 guld och 1 silver) kommer denna merittyngda landslagsåkare från Älvkarleby Vattenskidklubb att starta i samtliga grenar vid detta JVM. Huvudfokus kommer dock att läggas på att erövra en topplacering i slalom. Tuva-Lisa är för övrigt också svensk rekordhållare i denna gren med ett resultat av 4,00/55/12,00. Ett rekord hon satte så sent som förra säsongen. Nervkittlande är att detta resultat hade räckt till en delad 4:e plats och endast en halv boj från prispallen vid förra JVM som arrangerades i Santiago, Chile i början av 2023.

Förbundskapten för detta mästerskap är Pär Ronnerfors som assisteras med de administrativa delarna av kollegan Pontus Donnerstål.

Läs mer om detta världsmästerskap och få tillgång till bland annat information om tävlingsarenan, funktionärspanelen, det preliminära tidsschemat mycket mer via EMS och genom att klicka HÄR.

Undertecknad tillsammans med SVWF styrelse önskar Tuva-Lisa Stort Lycka Till på JVM!

Micke
Michael Kjellander
SVWF Sportchef