Resebrev från Törnquist i Florida!

Resebrev från Törnquist i Florida!

Landslagsåkaren och VSK Svanens regerande fyrfaldige svenska mästare, Tim Törnquist, befinner sig sedan mitten av februari i Florida, USA för att där, på ett professionellt och optimalt vis, förbereda sig inför den stundande tävlingssäsongen. För att vara helt specifik tränar han på den anrika anläggningen som under många år hette McCormick Ski School men som nyligen bytt namn och numera heter, The Cove at McCormick Lakes. Geografiskt sett är denna anläggning belägen just öster om storstaden Tampa och i den mindre orten Seffner.

Tims målsättning inför 2024 innefattar bland annat försvarandet av de fyra SM titlarna han vann förra året i Mariestad då årets Svenska Mästerskap går av stapeln i Nyköping helgen den 27–28 juli. Ytterligare en formtoppning är inplanerad bara två veckor senare då Open EM arrangeras i Baurech, Frankrike. Målsättningen vid detta EM är att förvandla förra årets 4:e plats i slalom till karriärens första mästerskapsmedalj i open klassen.

Tim berättar:

Nu har det gått lite mer än 2 månader och jag har kommit i gång ordentligt med säsongen. Träningen går bra i både slalom och hopp. Ser framemot två viktiga tävlingar de kommande helgerna, Ski Fluid Classic och Swiss Pro Slalom. Alltid kul att få mäta sig med de bästa i världen och denna säsong tror jag verkligen att jag har tagit ytterligare ett steg närmre världseliten.

Jag åkte en slalomtävling på LaPoint Ski Park här i Florida i början av april. Resultaten i de olika åken var inte riktigt vad jag hade tänkt mig men tog med mig viktiga detaljer som jag behöver jobba på i träningen.

Utöver träningen har mycket av vårsäsongen bestått av skidtestning och det har varit väldigt lärorikt att få vara med att ta fram en nya slalomskida. Att få spendera varje dag och varje åk med en av de absolut bästa coacherna, Franz Oberleitner, är oerhört värdefullt och lärorikt. Inte bara träningspassen på vattnet utan även kunskapen kring sporten och vad som behövs för att bli så bra på skidor som möjligt.

Undertecknad tillsammans med förbundskapten Johan Thyr och SVWF önskar Stort Lycka Till med både träning och tävlingar på andra sidan Atlanten!

Micke
Michael Kjellander
SVWF Sportchef