SVWF, SSVWF och Björn Karlsson utbildar nya båtförare

SVWF, SSVWF och Björn Karlsson utbildar nya båtförare

Under den gångna långhelgen (2023-05-19/20) har SVWF (Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet) och SSVWF (Sydsvenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet) via kursledare Björn Karlsson (bilden) erbjudit och arrangerat delar av förbundets båtförarkurs. Detta inklusive examinering (teoriprov) som ett första steg på vägen till officiell och certifierad Nationell Båtförare.

Kursledare Björn Karlsson är idag Sveriges i särklass främsta båtförare som besitter en enorm kompetens och erfarenhet inom området. De sex deltagarna fick, förutom det specifika kursmaterialet, även ta del av hans erfarenheter om hur det till exempel är att ratta en båt helt i linje med alla regler och riktlinjer under ett Europamästerskap på en helt ny och okänd arena.

I tillägg till införskaffandet av egen individuell praktisk erfarenhet består vårt förbunds båtförarutbildning av olika steg, domarutbildning, teoriprov och uppkörning vid en NTH tävling. Samtliga härunder namngivna kursdeltagares teoriprov har nu granskats och formellt godkänts av SVWF Tekniska Kommittee – Vattenskidor.

  • Ola Irehed, VSK Svanen
  • Tony Thörnlund, Gamla Boo VSK
  • Jimmy Bengtsson, Bromölla VSK
  • Henrik Tengius, Bromölla VSK
  • Cristian Albinsson, Gamla Boo VSK
  • Albin Björkqvist, Vittsjö VSK

Jag, min kollega Alice Andersson och SVWF styrelse gratulerar samtliga kursdeltagare och önskar stort Lycka Till med resterande delar av utbildningen. Stort Tack till både kursledare Björn Karlsson och Madelen Malmros, ordförande Sydsvenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet, för ett väl uträttat arbete i förbindelse med detta utbildningstillfälle.

Micke
Michael Kjellander
SVWF Sportchef