Stort landslag uttaget till NM i Finland!

Stort landslag uttaget till NM i Finland!

Landslaget till Nordiska Mästerskapet i Finland utgörs av åkare från inte mindre än fyra olika klasser och består sammanlagt av 15 elitatleter och 3 förbundskaptener.

Det traditionella Nordiska Mästerskapet som officiellt går under betäckningen Scandinavian Youth Championships och arrangeras i de tre åldersklasserna U-14, U-17 och U-21 har inför årets upplaga fått en helt ny och egen åldersklass, U-31. Mästerskapet går av stapeln den 7 – 9 juli just utanför staden Tampere på en av Finlands absolut främsta vattenskidarenor, Niihama Water Ski Resort. Mer information om den lokala arrangörsföreningen, Tampereen Vesikiitäjät (TVK), finns att tillgå HÄR.

Förbundskaptener för samtliga av våra landslag vid detta mästerskap är Jimmie Westlund och Pär Ronnerfors. De kommer att assisteras av Pontus Donnerstål då Johan Thyr, ordinarie förbundskapten för vårt U-21 och OPEN landslag, har tvingats tacka nej p.g.a. hög arbetsbelastning.

Sveriges laguppställning är enligt nedan. SVWF kommer även att vara representerat i domarpanelen genom Kjell Hjalmarsson som för övrigt gör sin 50:e säsong som vattenskiddomare under 2023. 

U-14: Kajsa Eneström och Isak Donnerstål
U-17: Tuva-Lisa Ronnerfors, Märta Olsson, Elliot Westlund och Victor Blomqvist
U-21: Elsa Bergsgård, Ella Björlin, Simon Aldman, och Charlie Westlund
U-31: Linn Nilsson, Noa Johansson, Viktor Råström, Casper Terner och Leo Cederquist

Mer information om detta mästerskap finns att tillgå i IWWF EMS och genom att klicka HÄR.

För de som är intresserade finns även de uttagningskriterier som varje deltagande nation har att förhålla sig till för uttagning till detta prestigefyllda mästerskap att tillgå HÄR.

Undertecknad och SVWF styrelse önskar samtliga uttagna atleter, förbundskaptener och domare stort Lycka Till i Finland och håller tummarna att årets trupp kommer att försvara det lagguld vårt fantastiska landslag vann vid förra årets Nordiska Mästerskapet i Norge.  

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF