Open EM Vattenskidor i Recetto, Italien – Jakob Bogne 4:a i slalom!

Open EM Vattenskidor i Recetto, Italien – Jakob Bogne 4:a i slalom!

2022 IWWF E&A Open Waterski Championships gick detta år och under den gångna helgen av stapeln på Italiens Nationalarena utanför Recetto i det närmaste perfekta förhållanden!

Sverige och SVWF representerades av tre åkare:

Jakob Bogne – Slalom

Felix Blomqvist – Slalom, Hopp

Sandra Gustafsson – Slalom

Sandra som efter drygt 10 år var tillbaka i landslaget stod för en stabil insats men hamnade tyvärr tre bojar kort om en finalplats i den hårda konkurrensen i damklassen.

Felix och Jakob kom till start i sitt femte respektive sjätte europeiska mästerskap och vet imponerande nog fortfarande inte hur det känns att missa final!

Felix kvalificerade sig till hoppfinalen på en niondeplats, en placering som han behöll i den avslutande finalen och inkasserade sin tredje topp 10 placering i karriären

Jakob åkte sig till säkert till slalomfinal där han låg på femte inför avgörandet. Ett lite för tidigt fall i finalen ledde till en snöplig fjärdeplats vilket ändå är med beröm godkänt och Jakobs näst bästa placering på ett Open EM!

Se alla resultat från detta mästerskap HÄR

Vi tackar IWWF E&A, Italienska förbundet, arrangörerna i Recetto, domarpanelen och alla funktionärer för ett mycket väl utfört mästerskap!

Text och bilder: Johan Thyr, SVWF Förbundskapten
Korrektur och publicering: Michael Kjellander, SVWF Sportchef

Skribent: Michael Kjellander
E-post: Adressen Gömd