EM-guld och EM-brons på U-21 EM i vattenskidor till Tim Törnquist!

Tim Törnquist (överst i bilden) vann under den gångna helgen sitt tredje raka U-21 EM guld i disciplinen slalom i Österrike. Kort efter denna bragd vann han även ett EM-brons i hopp. Helt Fantastiskt!

2022 IWWF E&A Under-21 Waterski Championships hölls den gångna veckan i Fischlham, Österrike där Sverige representerades av 6 atleter:

Tim Törnquist – Slalom, Trick, Hopp

Simon Aldman – Slalom

Charlie Westlund – Slalom, Trick, Hopp

Leo Cederquist – Slalom

Ella Björlin – Slalom, Trick, Hopp

Elsa Bergsgård – Slalom, Trick

För Leo, Ella och Elsa var det deras första Europamästerskap med U21-laget, trots detta presterade de bra resultat men som tyvärr ledde till snöpliga platser utanför finalerna.

De mer rutinerade åkarna lyckades dock glädjande nog alla ta sig till final. Tim i både slalom och hopp, Simon i slalom och Charlie i hopp.

Väl i finalerna knep Simon en nionde plats och Charlie en tolfte.

Slalomfinalen hölls i absolut perfekta förhållanden på lördagsmorgonen med Tim som sist startande vilket innebar att han visste precis vad som krävdes!

Tim visade prov på mental styrka när han iskallt svängde förbi ledarresultatet på 3,00/58/10.75 och åkte igenom hela passeringen och tog en överlägsen seger och Guldmedalj! Detta gör att han är intecknad som Europeisk U21 mästare i slalom tre år i rad!

Noterbart är också att från 2018–2022 så har inget annat land än Sverige lyckats ta guld i U21 Slalom Herrar!

I hoppfinalen senare på eftermiddagen bärgade Tim sin andra medalj när han hoppade 54,8m vilket räckte till en bronspeng!

Sverige slutade på en klart godkänd 6:e plats i nationstävlingen där 15 länder deltog och som vanns av Frankrike. Se alla resultat från detta Europamästerskap HÄR

Vi tackar IWWF E&A, Österrikiska förbundet, arrangörsklubben i Fischlham, domarpanelen och alla funktionärer för ett mycket väl utfört mästerskap!

Text: Johan Thyr, SVWF Förbundskapten
Bilder: Johan Thyr och Anett Aldman
Korrektur och publikation: Michael Kjellander, SVWF Sportchef

Skribent: Michael Kjellander
E-post: Adressen Gömd