Elliot och Leo uttagna till U-17 VM i Chile!

Elliot och Leo uttagna till U-17 VM i Chile!

Just nu mitt i smällkalla vintern känns vattenskidsäsongen långt bort men bara om lite drygt tre veckor arrangeras årets sista stora mästerskap, 2022 U-17 VM i Chile.

Två av Sveriges absolut främsta U-17 atleter, Elliot Westlund och Leo Cederquist, är uttagna att representera Sverige och SVWF vid 2022 IWWF World Under 17 Waterski Championships den 5 – 8 januari, 2023 som går av stapeln på Lago Los Morros i Santiago, Chile.

Just nu befinner sig de båda landslagsatleterna på individuella träningsläger i Florida, USA där de som bäst finslipar tekniken och putsar formen inför detta världsmästerskap. Enligt rapporter ska träningen gå bra och båda är riktigt laddade inför uppdraget. Elliot startar i alla tre grenarna och slalomspecialisten Leo startar endast i slalom.

Förbundskapten för detta mästerskap är Jimmie Westlund som kommer att vara på plats i Chile för att med alla tillgängliga medel stötta och hjälpa våra åkare att prestera på topp. Enligt förbundskapten Westlund är förväntningarna realistiskt högt satta. Detta med insikt i att på den senast uppdaterade världsrankinglistan (2022-10-31) ligger Elliot på en 3:e plats i paradgrenen hopp, 12:e plats i kombinerat och på en 17:e plats i slalom medan Leo besitter en 22:a plats i slalom. Se hela listan HÄR.

Läs mer om detta världsmästerskap och få tillgång till bland annat information om tävlingsarenan, det preliminära tidsschemat, de officiella träningstiderna och mycket mer genom att klicka HÄR.

Jag, min kollega Alice Andersson och SVWF styrelse önskar både Elliot, Leo och förbundskapten Westlund stort Lycka Till i Chile.

Micke
Michael Kjellander
SVWF Sportchef