3 medaljer vid 35+ VM i Vattenskidor i Frankrike!

3 medaljer vid 35+ VM i Vattenskidor i Frankrike!

Jan B. Jönsson och Natasha Anderberg vilka fantastiska vattenskidåkare! Jan vann VM-guld i hopp samt ett VM-brons i slalom medan Natasha krossade allt motstånd, satte nytt svenskt rekord och vann VM-guld i slalom!

Under förra veckan och den gångna helgen har det Franska Vattenskid- & Wakeboardförbundet tillsammans med Ski Nautique Club de Bordeaux arrangerat 2022 IWWF World Over 35 Waterski Championships i Baurech, Frankrike. Som så många gånger förr levererade även denna gång Sveriges landslagstrupp, bestående av 13 av våra främsta toppåkare, ett pärlband av VM-finaler, topplaceringar och som kröntes av 2 VM-guld och ett VM-brons!

Tävlandes i klassen herrar 70+ genomförde Jan B. Jönsson från VSK Svallvågen ett av sina absolut främsta internationella mästerskap någonsin. Med ett VM-guld i hopp samt ett VM-brons i slalom och en 4:e plats i trick man bara buga, imponeras och gratulera. Av bara farten fick han även med sig nya svenska rekord i både hopp och trick. Fantastiskt Janne – Stort Grattis! För de som undrar så lyder regelverket på så vis att inga världsmästare koras i kombinerat och i klasserna 70+, 75+, 80+ och 85+ vid 35+ VM.

Natasha Anderberg, Nora Vattenskidklubb, har i år gått från klarhet till klarhet och att få avsluta tävlingssäsongen 2022 med ett VM-guld i slalom blir helt magiskt. Att i processen även sätta ett nytt prydligt svenskt rekord i klassen damer 45+ med ett resultat av 2,00/52/11,25 i utslagsomgången samt vara enda åkare igenom 12 meters passeringen, både i utslaget och i finalen, gör detta VM-guld än mer imponerande. Stort Grattis Natasha!

I klassen damer 35+ såg det oerhört lovande ut inför slalomfinalen med Josefin Hirst i ledning och Linnéa Cederquist på tredje plats. Tyvärr tappade båda ett par placeringar i finalomgången och slutade precis utanför pallen med Josefin på 4:e plats tätt följd av Linnéa på femte. Vår dubbla EM-bronsmedaljör, Linnéa Cederquist, fortsatte sedan sin starka åkning genom att placera sig på 4:e plats i både trick och kombinerat. Således mycket fin åkning av båda våra svenska damer i denna klass!

Odd Brådhe och Magnus Jonsson brukar alltid leverera topplaceringar vid internationella mästerskap så även denna gång även om medaljerna tyvärr uteblev. Magnus ”Manne” Jonsson slutade 5:a i kombinerat och i klassen herrar 45+ medans Odds trickåkning genererade en 6:e plats i denna disciplin och i klassen 55+.

Vårt svenska landslag placerade sig även på en klart godkänd 7:e plats i lagtävlingen bland de 28 deltagande nationerna. Lagtävlingen vanns inte helt otippat av förhandsfavoriten USA följt av England och med värdnationen Frankrike på tredje plats.

Sverige och SVWF var också representerat på funktionärssidan genom vår förbundsordförande Anders Johansson som med sin djupa kompetens förtjänat hedersuppdraget att döma detta mästerskap tillsammans med några av världens andra mest erfarna domare.

Se alla resultat från detta världsmästerskap HÄR

Jag, min kollega Alice Andersson och styrelsen i SVWF gratulerar återigen Janne och Natasha till VM-medaljerna samt hela vår svenska landslagstrupp, inklusive vår tävlandes förbundskaptenen Thommy Bergström, till ett mycket väl genomfört mästerskap i Frankrike.

Micke
Michael Kjellander
SVWF Sportchef

Skribent: Michael Kjellander
E-post: Adressen Gömd