Nytt Elitidrottsstipendium till Tim Törnquist!

Nytt Elitidrottsstipendium till Tim Törnquist!

Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottstipendium har för andra gången tilldelats en av Sveriges idag absolut främsta vattenskidåkare, Tim Törnquist!

373 sökanden från 56 av Riksidrottsförbundets specialidrottsförbund hade inför perioden 2022–2023 ansökt om Elitidrottsstipendiet och av dessa har nu 50 stipendiater tilldelats detta prestigefyllda stipendium. Precis som förra året är storleken på stipendiet 50 000 kronor.

Elitidrottsstipendiet delas varje år ut till elitidrottare på landslagsnivå som studerar på minst halvfart på universitet, högskola eller annan postgymnasial utbildning. Av de 50 stipendiaterna är 27 kvinnor och 23 män.

RF:s och Svenska Spel Elitidrottsstipendium har deltats ut sedan 1980 och många av Sveriges mest framgångsrika idrottare har under årens lopp fått detta stipendium.

Se hela nya listan med namnen på de 50 Elitidrottstipendiaterna samt mer information och fakta om Elitidrottsstipendiet HÄR.

Jag tillsammans med min kollega Alice Andersson och SVWF styrelse gratulerar Tim till detta välförtjänta stipendium och önskar fortsatt Lycka Till med elitsatsningen, universitetsstudierna och kommande mästerskapstävlingar.

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

Skribent: Michael Kjellander
E-post: Adressen Gömd