Vattenskidor – Vällyckat U-21 EM i Frankrike med Team Sweden på 4:e plats i lagtävlingen!

Vattenskidor – Vällyckat U-21 EM i Frankrike med Team Sweden på 4:e plats i lagtävlingen!

Ett för det svenska landslaget intensivt U-21 EM i vattenskidor är nu lagt till handlingarna. I ett väldigt varmt Baurech strax söder om Bordeaux i Frankrike hölls under den gångna veckan och helgen 2023 IWWF E&A Under-21 Championship med 7 svenska åkare på startbryggan.

Det svenska laget bestod av följande åkare: Charlie Westlund, Simon Aldman, Elliot Westlund, Leo Cederquist, Fletcher Holm, Ella Björlin och Elsa Bergsgård.

I sedvanlig ordning utfördes officiell träning strax före tävlingen där samtliga åkare gavs möjlighet att bekanta sig med det varma vattnet och de lite annorlunda och ovana förutsättningarna.

Med dessa erfarenheter inleddes sedan tävlingen med slalom där det svenska laget säkrade 3 finalplatser genom Simon, Leo och Ella som dessutom putsade sitt personbästa till 2.25/55/12.00.

Näst på tur var grenen trick som historiskt inte är en svensk paradgren, trots detta blev det även här tre finalplatser, denna gång genom Elliot, Fletcher och Elsa, även hon med ett nytt personbästa på 3960 poäng.

Hopp bjöd sedan på utmanande förutsättningar, något som inte hindrade Elliot och Fletcher från att bekvämt placera sig på finalplatser.

Under söndagens finaler var det fullt upp för de svenska åkarna med hela 8 starter! Tyvärr uteblev de riktigt framskjutna placeringarna där Fletcher var närmast medalj med en 4:e plats i hopp men bara 60 cm från guldet.

Vårt slagkraftiga landslag samlade dock totalt ihop hela nio Topp 10 placeringar samt en stark 4:e plats i den sammanlagda lagtävlingen, inte på något sätt avhängt av Italien som tog bronspengen.

Se alla resultat från detta EM HÄR

Stort Grattis till samtliga landslagsåkare till ett mycket väl genomfört Europamästerskap.

Text och bild: Johan Thyr, SVWF förbundskapten
Korrektur och publikation: Michael Kjellander, SVWF Sportchef