Sverige vann 6 medaljer plus lagguldet vid NM i Barfota i Norge!

Sverige vann 6 medaljer plus lagguldet vid NM i Barfota i Norge!

Äntligen var det så dags att träffas igen för att köra Nordiska Mästerskapet i barfotaåkning. Norge stod på tur att arrangera efter att antal inställda mästerskap på grund av COVID-pandemin.

Scandinavian Barefoot Open Championships gick av stapeln under den gångna helgen (27 – 30 juli) på den fina anläggningen vid Stavsjön och med Naglespretten Barfotklub som arrangör.

Till alla storas glädje visade det sig att vädret kom att bli riktigt bra, strålande sol, varmt och vindstilla. Dragbåten som användes var en Ski Brendella Barefoot med en Yamaha 225 motor.

Mästerskapet blev en stor succé för vårt svenska barfotalandslag som bestod av 9 atleter tävlandes i två olika klasser. Totalt vann våra landslagsåkare 6 individuella mästerskapsmedaljer samt lagguldet före värdnationen Norge. Stort Grattis till Alsterbroåkaren Oskar Kastman som vann både slalom och trick i juniorklassen.

Sverige var även representerat i funktionärspanelen där Peter Norberg hade de båda rollerna, överdomare och homologator, Per Rudhag axlade rollen som kalkylator och Mikael Söderkvist som domare. Båtföraren Steinar Karlsen från Norge är en gammal barfotaräv med både EM och VM på meritlistan som lyckades genomföra mästerskapet med endast 2 omstarter trots avsaknad av farthållarsystemet Perfect Pass.

Se alla resultat från detta mästerskap HÄR.

Undertecknade tillsammans med SVWF styrelse och SVWF barfotakommittee gratulerar varmt samtliga landslagsåkare till ett mycket väl genomfört mästerskap.

Text: Peter Norberg och Michael Kjellander
Bilder: Peter Norberg