Svenskt rekord i hopp av Elliot Westlund i USA

Svenskt rekord i hopp av Elliot Westlund i USA

För landslagsåkaren Elliot Westlund, Gävle Vattenskidklubb, har vattenskidsäsongen 2023 börjat så bra som den bara kan. Det nyss avslutade två veckor långa träningslägret i Orlando, Florida, USA under ledning av stjärntränaren Kyle Eade kulminerade under den gångna helgen i en fantastisk serie av rekordhopp vid tävlingen, Fluid Summer Showdown på Ski Fluid, Orlando, FL, USA.

I tre av tre möjliga hopprundor lyckades Elliot prestera på topp och slog det egna svenska juniorrekordet i U-17 klassen gång på gång på gång. Det gamla rekordet på 53,4 meter, som han för övrigt satte på samma arena för ett år sedan, drygades till slut ut med hela två meter.

Med de fantastiska resultaten i respektive runda på 53,8 m, 54,9 m och till sist 55,4 meter har Elliot skrivit in sig i historieböckerna ännu en gång. Sista rundans höga nivå med en serie av tre hopp som i tur och ordning mätte, 55,4 m, 55,1 m och 54,2 m, bådar extremt gott inför sommarens kommande mästerskap.

Undertecknad kan bara konstatera att 55,4 meter är en makalös bedrift av 17-åringen från Sandviken och ett resultat som ytterligare förankrar hans plats i den absolut yttersta världseliten!

Se alla resultat från denna tävling HÄR.

Jag, SVWF styrelse, SVWF VSK kommittee samt mina två kollegor, Alice Andersson och Sakina Wretfors, gratulerar Elliot till de fantastiska resultaten och till det nya svenska hopprekordet i U-17 klassen.

Micke
Michael Kjellander
SVWF Sportchef