Stor meriterad landslagstrupp uttagen och anmäld till 35+ VM i vattenskidor i Frankrike!

Stor meriterad landslagstrupp uttagen och anmäld till 35+ VM i vattenskidor i Frankrike!

Sveriges vattenskidlandslag till 2022 IWWF World Over 35 Waterski Championships i Baurech, Frankrike är uttaget och anmält. Landslagstruppen består av inte mindre än 15 av våra absolut främsta toppåkare.

Årets Världsmästerskap arrangeras av Frankrikes Vattenskid- och Wakeboardförbund och Nautique Club de Bordeaux. Mästerskapsarenan är belägen cirka 20 minuter utanför staden Bordeaux och går officiellt av stapeln den 12 – 18 september. Värt att notera är att den officiella träningen startar redan den 11 september.

Den svenska truppen består av följande anmälda atleter.

DAMER KLASS GRENAR
CEDERQUIST Linnéa 35+ Slalom, Trick och Hopp
HANSSON Kristina 35+ Slalom, Trick och Hopp
HIRST Josefin 35+ Slalom
ANDERBERG Natasha 45+ Slalom och Trick
HERRAR
JONSSON Magnus 45+ Slalom, Trick och Hopp
LUND Stefan 45+ Slalom och Trick
TENGIUS Henrik 45+ Slalom
BRÅDHE Odd 55+ Trick
JÖNSSON Krister 55+ Slalom
BERGSTRÖM Thommy 55+ Slalom
SJÖSTRÖM Bo 55+ Slalom och Trick
SVENSSON Peter 55+ Slalom och Trick
GUNNARSSON Bosse 65+ Slalom
SÖDERBERG Morgan 65+ Slalom och Trick
JÖNSSON Jan 70+ Slalom, Trick och Hopp

Vårt svenska landslag kommer att bekanta sig med tävlingsarenan och även ha möjlighet att åka in sig på anläggningen under den officiella träningen den 11 – 13 september. Landslagstruppen kommer att ledas av SVWF förbundskapten, Thommy Bergström som även personligen kommer att starta i detta världsmästerskap.

Mycket väl värt att omnämna är att SVWF också kommer att vara representerat på funktionärssidan och då specifikt i domarpanelen genom vår förbundsordförande, Anders Johansson. Att ingå i den domarpanel av specifikt utvalda och kvalificerade domare som fått hedersuppdraget att bedöma världens främsta åkares prestationer på vattnet under ett VM är otroligt stort. Detta är ett konkret bevis på att man som domare tillhör en mycket liten grupp av de absolut främsta och mest kunniga domare som har den kompetens och erfarenhet som uppdraget kräver.

Läs mer om 35+ VM i vattenskidor och få tillgång till både bulletiner, officiella träningstider med mera genom att besöka IWWF Event Management System eller genom att enkelt klicka HÄR.

Jag tillsammans min kollega Alice Andersson och SVWF styrelse önskar samtliga atleter inklusive vår tävlandes förbundskapten Thommy Bergström och vår förbundsordförande och VM-domare Anders Johansson Stort Lycka Till i Frankrike!

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

Skribent: Michael Kjellander
E-post: Adressen Gömd