Stiftelsen Cecilia Gruvbergs Minnesfond delar ut stipendium till Tim Törnquist!

Stiftelsen Cecilia Gruvbergs Minnesfond delar ut stipendium till Tim Törnquist!

Landslagsåkaren Tim Törnquist tävlandes för VSK Svanen har tilldelats årets stipendium om 10,000 kronor från Stiftelsen Cecilia Gruvbergs Minnesfond. Stiftelsen har till ändamål att på olika sätta bidra till och främja svensk vattenskidåkning genom att årligen utge stipendier till svenska vattenskidåkare som uppnått framstående resultat vid tävling och/eller träning. De som erhåller stipendiet ska aktivt träna och tävla samt vara medlemmar i förening ansluten till Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet. Tim är andra elitatlet som erhåller detta prestigefyllda stipendium. 2022 gick stipendiet till landslagskollegan Tuva-Lisa Ronnerfors, Älvkarleby VSK.

Styrelsen i Stiftelsen Cecilia Gruvbergs Minnesfond motiverar valet av årets stipendiat på följande vis:

Personen som får utmärkelsen det här året älskar vattenskidor och är otroligt målinriktad och fokuserad på sin träning. Hen fokuserar inte endast på sin egen åkning utan hjälper även till att coacha, köra och hjälpa andra åkare i sin egen klubb och på andra ställen. Hen har på kort tid etablerat sig bland dom främsta i Europa och har nerver av stål. Trots sin ringa ålder har han redan vunnit allt som finns att vinna i Sverige. På meritlistan finns även flertalet junior och U-21 VM & EM-medaljer, topplaceringar vid stora EM samt amerikansk collegemästare i slalom.

Det är med stolthet som styrelsen utnämner Tim Törnquist till vår andra stipendiat och önskar honom lycka till framöver.

Styrelsen i Stiftelsen Cecilia Gruvbergs Minnesfond vill framföra ett stort tack till alla inkomna nomineringar och vill understryka att de har ögonen på ett stort antal otroligt duktiga och talangfulla ungdomar och uppmuntrar dem att fortsätta sträva för en positiv inställning och god kamratskap. Styrelsen vill samtidigt och ännu en gång tacka alla som varit delaktiga i bildandet och stöttat stiftelsen.

Läs mer om Stiftelsen Cecilia Gruvbergs Minnesfond på Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundets websida genom att klicka HÄR.

Undertecknad tillsammans med SVWF styrelse och SVWF VSK kommittee gratulerar Tim till det välförtjänta stipendiet och tackar varmt Stiftelsen Cecilia Gruvbergs Minnesfond för det stöd och fina arbete som görs för att främja vattenskidsporten i Sverige.

Micke
Michael Kjellander
SVWF Sportchef