Silvermedalj till Elliot Westlund på U-17 VM i Chile!

Silvermedalj till Elliot Westlund på U-17 VM i Chile!

Elliot Westlund (t.v. på pallen) förankrade igår ytterligare sin position som en av världens absolut främsta unga vattenskidåkare genom att vinna en silvermedalj i favoritdisciplinen hopp vid U-17 VM i Chile!

Efter fyra högintensiva tävlingsdagar avslutades igår 2022 IWWF World Under 17 Waterski Championships på den för ändamålet specialbyggda och fantastiska arenan Lago Los Morros i San Bernardo, Chile. Sverige var vid detta mästerskap representerat av två atleter, Elliot Westlund och Leo Cederquist under ledning av förbundskapten Jimmie Westlund.

Vilket fantastiskt världsmästerskap detta blev för Elliot. Efter kvalificeringsomgången i paradgrenen hopp hade han VM-bronset hängandes runt halsen när han med endast två startande bakom sig gav sig ut på vattnet i gårdagens final. Med ett enastående finalresultat av 52,9 meter, enkom 5 dm från det egna personbästat och svenska rekordet, gick han upp i ledning och VM-medaljen var ett faktum! Nu skulle det visa sig att bara en av de två efterföljande finalisterna skulle hoppa marginellt längre vilket innebar avancemang för Elliot. Brons blev silver och Elliot har i och med denna bragd skrivit in sig i historieböckerna för all evig framtid. Fantastiskt, så enormt imponerande – VM-silver – Stort Grattis Elliot!

Även slalomspecialisten Leo Cederquist genomförde detta mästerskap med bravur. Med ett mer än godkänt slalomresultat av 1,50/58/11.25 slutade han dock just utanför finalen och på 13:e plats i denna disciplin. Elliot som i tillägg till hopp även tävlade i slalom och trick slutade på en 11:e plats i kombinerat.

Se alla VM-resultat HÄR.

Jag tillsammans med min kollega och SVWF styrelse gratulerar återigen Elliot till den fantastiska prestationen i ett av världens mest prestigefyllda ungdomsmästerskap. Vill avslutningsvis även gratulera både förbundskapten Westlund samt våra två landslagatleter till ett mycket väl genomfört världsmästerskap samt önska en säker resa hem till Sverige.

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF