Pontus Donnerstål – Ny förbundskapten för U-14/U-17 landslaget Vattenskidor!

Pontus Donnerstål – Ny förbundskapten för U-14/U-17 landslaget Vattenskidor!

Pontus Donnerstål från Älvkarleby tar nu över uppdraget som förbundskapten för U-14/U-17 landslaget i Vattenskidor då Jimmie Westlund efter lång och trogen tjänst går vidare mot nya uppdrag. Pontus kommer vid sin sida att ha Pär Ronnerfors och tillsammans bildar denna duo ett starkt team som gemensamt har många års erfarenhet av vattenskidåkning på toppnivå inom samtliga av de tre grenarna. 

Pontus är uppväxt i Älvkarleby där kontakten med vattenskidsporten också startade. Under 1990-talet deltog han i en rad olika vattenskidtävlingar i både slalom, trick och hopp och kärleken till sporten har funnits där sedan dess, trots några års frånvaro. Under de senaste åren har det dock blivit en stark comeback inom sporten, främst som ledare och båtförare till våra ungdomar men även något slalomåk och några tävlingar i Oldboysklassen. Donnerstål har även varit domare sedan 1990-talet och var assisterade förbundskapten under SYC i Tammerfors förra året. I bagaget som ny förbundskapten har Pontus även flera års erfarenhet som ungdomstränare inom ishockey.

Jimmie har varit en av våra mest framgångsrika förbundskaptener genom tiderna och undertecknad tillsammans med både Vattenskidkommittén och SVWF styrelse vill varmt tacka honom för det fantastiska arbete han gjort. Under hans ledning har våra landslagsatleter vunnit ett pärlband av både NM, EM och VM medaljer – vilket fantastiskt facit. Stort Tack Jimmie.

Själv säger Jimmie så här: Många år, många tävlingar, mycket logistik men ännu mera roligt har åren inbringat. Det har varit ärofyllt att få ta ansvar för så många atleter på så många olika arenor och situationer, både vid träning, tävling och allt runt omkring. Pontus Donnerstål har ju fått prova på uppdraget under den gångna sommaren och vi har inte skrämt bort honom ännu, så han är redo att kliva in och stötta Pär under kommande säsonger.

Micke
Michael Kjellander
SVWF Sportchef