Ny brygga ökar tillgängligheten på Halmstad Wakeboardklubb

Ny brygga ökar tillgängligheten på Halmstad Wakeboardklubb

I helgen invigdes Halmstad Wakeboardklubb sin nya tillgänglighetsanpassade anläggning. Med hiss och ramp ner till bryggan går det nu att ta sig ner på bryggan även om du har nedsatt balans, syn, eller tar dig fram med rullstol.

I samband med invigningen var företaget Faster Forward på plats, med Christian och Maximilian som testade både tillgängligheten och sit-wakeboarden föreningen köpt in. Både brädan och hissen fick godkänt av killarna, som bägge åkte wakeboard för första gången och levererade imponerande förstagångs-åk och härlig utmanarglöd.

Mats Örjes, ordförande i föreningen, berättar att projektet grundar sig i föreningens värdegrund: Om man säger att alla ska få vara med och ha roligt, då måste man också se till att det finns förutsättningar för alla att vara där. Denna inställning har varit drivande för projektet, som förutom förbättrad tillgänglighet ner till bryggan även ska ge omklädningsrum för både killar och tjejer – en viktig del för att alla ska känna sig bekväma på anläggningen.

För att finansiera projektet har föreningen sökt bidrag från bland annat kommunen, RF-SISU Halland samt Europeiska Jordbruksfonden och Lokalt ledd utveckling Halland/ Leader.

Vill du veta mer om hur din förening kan tillgänglighetsanpassa sin anläggning? Läs Parasport Sveriges manual för tillgänglighetsanpassning.

För mer information om Faster Forward och vad de jobbar med tipsar vi om att besöka deras hemsida.

Förlamning inget hinder för fart och fläkt på vattnet

Ordförande: Pratar man tillgänglighet ska man välkomna alla