Inspirerande juniorträning i Barfota på Västersjön!

Inspirerande juniorträning i Barfota på Västersjön!

Igår, 2021-07-21, arrangerade Vittsjö Vattenskidklubb ett inspirerande föreningsbesök på Västersjön just utanför Ängelholm där sju av föreningens juniorflickor för första gången fick prova på disciplinen barfota.

Den otroligt lyckade samlingen var initierad och organiserad av Vittsjö Vattenskidklubbs båda klubbtränarne, Mattias Svärdén och Thomas Jensen. Speciellt inhyrd som specialisttränare var ingen mindre än barfotakommitteens ordförande och barfotagurun Peter Norberg. Aktiviteten möjliggjordes med ovärderlig hjälp och assistans av Paul Häckter som ställde upp med både disciplinspecifik barfotabåt och diverse utrustning.

Med stabil bakgrund som vattenskidåkare tog samtliga av de aktiva snabbt till sig Peters tips, hjälp och specifika instruktioner. Succén var ett faktum då samtliga deltagare gång efter gång, med lätthet, åkte fram och tillbaka på Västersjön på bara fötterna. Förutom Peters expertis hade deltagarna även tillgång till olika specialverktyg såsom både shoeskis, barfotabom, kneeboard och den så kallade ”seahorsen”.

Denna samling var ännu ett exempel på hur framgångsrik och föreningsorganiserad idrottsaktivitet kan bedrivas där aktiva ges möjlighet att vidga sin idrottsspecifika karriär genom att prova på, en för dem, helt ny disciplin.

För andra föreningar som önskar genomföra en liknande prova-på aktivitet är det bara att kontakta Peter Norberg eller undertecknad.

Stort Tack till alla aktiva, Peter, Mattias, Thomas och Paul för en fantastiskt trevlig sommarkväll tillsammans med er.

Samtliga bilder tagna av undertecknad på plats på Västersjön igår.

Micke
Michael Kjellander
SVWF Sportchef