2021 Ungdoms- & Junior SM i Linköping!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Det rådde närmast perfekta tävlingsförhållanden på Mörstorpssjön under de båda SM-dagarna och såsom brukligt på SM presterades det även denna gång mängder av toppresultat i de olika klasserna. Otroligt inspirerande var också det stora antalet deltagare som var på plats för att tävla om de åtråvärda SM-medaljerna. Riktigt kul att se våra föreningars rekryteringsaktiviteter nu även bär frukt i form av starka startfält på SM.

Det är en orimlighet att här omnämna alla fina prestationer i detalj men härunder kommer en kort summering över några av höjdpunkterna.

I U-14 klassen fortsätter Victor Blomqvist från Nora att imponera och vann i stor stil samtliga discipliner. Härligt att se Victor tillbaka på vattnet i stark form vilket lovar extremt gott inför U-14 EM i Spanien om cirka 2 veckor. Älvkarleby Vattenskidklubbs Tuva-Lisa Ronnerfors visade att NM-bronset förra helgen var en stark start på denna säsong då hon igår följde upp med att vinna SM-guld i både slalom, hopp och kombinerat.

I U-17 klassen kunde vi alla återigen konstatera att Ella Björlin, Borgviks VSK, är Sveriges främsta allroundåkare då hon vann SM-guld i både slalom, hopp och kombinerat samt SM-silver i trick. Ingen kunde heller hota förhandsfavoriten Elliot Westlund om kombinationsguldet och han vann även mycket övertygande SM-guld i hopp. Simon Aldman fortsätter att imponera i slalom och vann rättvist denna disciplin som ende åkare, i denna åldersklass, igenom 12-meters passeringen. Nyköpings Viktor Råström levererade stark trickåkning, både i utslagsomgången och i finalen, och vann relativt ohotat denna gren.

I U-21 klassen vann arrangörsföreningens och storhandsfavoriten Alice Nordenhed slalomguldet medan Ebba Oxnard, VSK Svanen, vann både trick, hopp och kombinerat. På herrsidan fanns ingen som på allvar kunde utmana Ebbas klubbkamrat Tim Törnquist som fortsatte sin fantastiska säsong med att vinna både slalom, hopp och kombinerat samt ett SM-silver i trickdisciplinen. Mycket väl värt att omnämna är Charlie Westlunds starka väg tillbaka till toppform. Han visade definitivt detta både för sig själv och alla andra genom att vinna SM-guld i trick samt SM-silver i övriga discipliner.

Som sagts vanns lagtävlingen av Sveriges bästa vattenskidklubb 2021, VSK Svanen där laget naturligtvis bestod av de duktiga bröderna Irehed och bröderna Törnquist. På andra plats placerade sig det starka två-mannalaget från Gävle, bröderna Elliot och Charlie Westlund. Lagbronset vanns av Nyköpings Vattenskidklubb.

Se samtliga SM-resultat HÄR

I egenskap av SVWF Sportchef och på vägnarna av Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet vill jag tacka Linköpings Vattenskidklubb och hela tävlingsledningen och arrangörsstaben för ett mycket väl genomfört mästerskap. Stort tack även till överdomare Johan Thyr, homologator David Rosén och kalkylator Anders Kästel samt till hela domarpanelen för ett väl uträttat arbete i förbindelse med årets Svenska Mästerskap i klasserna U-14, U-17 och U-21.

Redan nästkommande helg (30 juli – 1 augusti) är det dags för nästa Svenska Mästerskap då Open SM går av stapeln i Strömsnäsbruk med VSK Svanen som arrangör. Varmt Välkomna för att då vara med och se Sverigeeliten göra upp om Open SM-medaljerna!