Förbundets hedersmedlem Bertil Eek har lämnat oss den 21 mars 2022.

Förbundets hedersmedlem Bertil Eek har lämnat oss den 21 mars 2022.

Vi tog emot det mycket sorgliga beskedet att Bertil somnat in efter en lång tids sjukdom, han blev 72 år. I första hand går våra tankar till hans familj, sambon Margitta och sonen Niklas med familj.

Bertil var en mycket levnadsglad och positiv person som såg ljust på tillvaron och livet. Han var verksam inom vattenskidsporten i stort sett hela sitt liv. Bertils WLB 180 F-B Stepover lurade ibland domarna när han ibland lyckades göra vändningen utan att lyfta benet över linan. Efter avslutad aktiv karriär som vattenskidåkare på elitnivå och landslagmedlem, blev han vald till förbundskapten och reste runt med vårt landslag. Han valdes in i förbundsstyrelsen som ledamot och under ett årsmöte där den sittande ordföranden valde att avgå blev Bertil som då var vice ordförande vald till förbundsordförande. Han lyckades på endast ett år få ordning på den urusla ekonomin i förbundet. Bertil var en klippa att luta sig mot när det gällde det juridiska frågorna då han även var lagman i Falun. När han valde att sluta som ledamot i förbundsstyrelsen utnämndes han till hedersledamot i förbundet.

Bertil hade många strängar på sin lyra och var i sin ungdom under några år placerad på Ljungbyhed för utbildning till fältflygare. Men som Bertil sa, ”det var så mycket upp och ned, inte alls som i hoppgrenen” så han valde att sluta.

Bertil var en stor idrottsledare och utbildare med stort hjärta. Han har ända sedan 70-talet jobbat inom idrottsrörelsen. Först som idrottskonsulent och sedermera även som idrottschef för Dalaidrotten. Han var otroligt kunnig och delade med sig om sina kunskaper vid föreläsningar och träffar. När vi i förbundsstyrelsen hade några besvärliga föreningsfrågor eller juridiska spörsmål fanns alltid Bertil till hands att rådfråga och få råd.

Bertil var endast 31 år när han som yngste medlem valdes in i föreningen Idrottens vänner, vilket visar vilken fantastiskt uppskattad person han var inom idrottssverige.

Bertil var en person som såg möjligheter före svårigheter. Han hade ett hjärta av guld och engagerade sig i både smått och stort. Hans oerhörda kunskap om föreningar går nu förlorat.

Han hade alltid ett leende på läpparna och skrattet var hjärtligt och kom ofta. I Bertils sällskap kände man sig alltid välkommen. En idrottsledare och utbildare med ett stort hjärta. Han var även engagerad i kampen mot doping och deltog aktivt i testandet av idrottare.

Bertil lämnar oss i stor saknad, men med många minnen. Det blir tomt när inte han längre finns bland oss. Vi vet dock att han finns med oss även i fortsättningen, men då från en annan arena.

Tack Bertil för de tio år som vi fick tillsamman i förbundsstyrelsen och de många ljusa minnen vi hade tillsammans före det.

Börje Broström
Fd SVWF förbundsordförande

Skribent: Michael Kjellander
E-post: Adressen Gömd