7 EM-medaljer till Sverige vid 35+ EM – Guld till Morgan och Odd!

Igår avslutades EM för 35+ vattenskidåkare i Ravenna, Italien där våra tio fantastiska landslags-åkare under 4 dagar (2021-09-02/05) erövrat otaliga EM finalplatser, 7 gnistrande EM-medaljer varav två av ädlaste valör!

Den svenska medaljskörden leddes såsom så många gånger förr av våra superproffs Odd Brådhe och Morgan Söderberg. Att Odd skulle vinna trickdisciplinen i klassen 55+ var naturligtvis och på förhand inte helt otippat. Odd presterade ännu en gång på topp och vann med en förkrossande marginal EM-finalen – Stort Grattis Odd till att du försvarade ditt EM-guld från Ioannina, Grekland 2019!

Även Morgan var på förhand en av detta mästerskaps absolut största guldfavoriter i slalomdisciplinen och i klassen herrar 65+. Helt i enlighet med förväntningarna levererade han på topp och var helt outstanding då han med hela 6 bojars marginal vann gårdagens slalomfinal – Stort Grattis Morgan till ännu ett mästerskapsguld! Riktigt kul att se två svenskar på prispallen då Morgan där fick sällskap av landslagskollegan Bosse Gunnarsson som med två fina tävlings-åk erövrade EM-bronset!

I 45+ klassen producerade även Natasha Anderberg på topp och med ett EM-silver i slalom och en 4:e plats i trick kan man ytterligare en gång konstatera att hon är en Europas främsta kvinnliga vattenskidåkare i denna klass. Stort Grattis Natasha!

Megastort Grattis också till våra tre bronsmedaljörer – Henrik Tengius i slalom och i klassen herrar 45+, Magnus Jonsson i samma klass och i hopp samt Peter Svensson i slalom och i klassen herrar 55+.

Lagtävlingen vanns av Tyskland före Frankrike och Norge. Vårt svenska lag slutade på en klart godkänd 6:e plats.

Se samtliga EM-resultat HÄR.

Med facit i hand kan man således ännu en gång fastställa att våra vuxna landslags-åkare fortsätter att briljera internationellt. Jag, mina kollegor samt SVWF styrelse gratulerar hela den svenska truppen under ledning av förbundskapten Thommy Bergström till en formidabel insats i Italien!