2022 Ungdoms- & Junior SM Vattenskidor i Ambjörnarp!

2022 Ungdoms- & Junior SM Vattenskidor i Ambjörnarp!

Under den gångna helgen har Ambjörnarps VSK stått som värd för SM i vattenskidor för klasserna U-14, U-17 och U-21. Lag-SM vanns precis som både 2019 och 2021 ännu en gång av de duktiga åkarna i VSK Svanen.

Under den gångna helgen har Ambjörnarps VSK stått som värd för SM i vattenskidor för klasserna U-14, U-17 och U-21. Lag-SM vanns precis som både 2019 och 2021 ännu en gång av de duktiga åkarna i VSK Svanen.

Såsom alltid när Ambjörnarps Vattenskidklubb arrangerar en tävling eller ett mästerskap var arenan naturligtvis i topptrim och såsom brukligt på SM presterades det även denna gång mängder av toppresultat i de olika klasserna. Otroligt inspirerande var också det stora antalet deltagare som var på plats för att tävla om de åtråvärda SM-medaljerna. Riktigt kul att se våra föreningars rekryteringsaktiviteter nu även bär frukt i form av starka startfält och fulla prispallar i samtliga klasser och grenar.

Det är en orimlighet att här omnämna alla fina prestationer i detalj men härunder kommer en kort summering över några av höjdpunkterna.

I klassen U-14 flickor fortsätter Älvkarleby Vattenskidklubbs och landslagsåkaren Tuva-Lisa Ronnerfors att regera och vann 3 individuella SM-guld och ett individuellt SM-silver, SM-guld i slalom, hopp och kombinerat samt SM-silver i trick. Denna bedrift, 3 guld och ett silver, duplicerades även av klubbkamraten Vide Donnerstål som i pojkklassen vann både slalom, trick, kombinerat samt SM-silver i hopp. Tillsammans med sina övriga lagkamrater i ÄVSK var de även tongivande i det SM-silver som Älvkarleby vann i lagtävlingen. Arrangörsföreningens Märta Olsson vann rättvist och i stor stil SM-guldet i trick medan Malte Östlund, även han från Älvkarleby, vann SM-guldet i hoppdisciplinen. Stort Grattis till samtliga medaljörer!

I U-17 klassen flickor var det ytterligare en Älvkarlebyåkare, Elsa Antonsson, som levererade på topp genom att som enda åkare i denna klass vinna medaljer i alla fyra individuella discipliner, SM-guld i både hopp och kombinerat samt SM-brons i slalom och trick. SM-guldet i trick vanns av Ida Björk från Mariestad och Nellie Eklund från Vittsjö segrade i slalom disciplinen.

Att förhandsfavoriten Elliot Westlund skulle vinna kombinationsguldet i klassen U-17 pojkar var en riktig lågoddsare vilket han också gjorde i utklassningsstil. Med SM-guld i både hopp, trick, kombinerat samt en silvermedalj i slalom var det minst sagt en framgångsrik helg för denne Gävleåkare som tillsammans med sin bror Charlie också vann SM-brons i lagtävlingen. Elliots landslagskollega, Viktor Råström från Nyköping, har verkligen hittat storformen i slalom och vann helt ohotat SM-guld i denna disciplin. Viktor var för övrigt enda åkare i denna klass som var igenom 12-meterspasseringen, både i utslaget och i finalen.

Även i U-21 klassen, både damer och herrar, var det majoriteten av guldmedaljerna som vanns av de båda landslagsåkarna, Ella Björlin från Borgviks Vattenskidklubb och Tim Törnquist från Strömsnäsbruk och Vattenskidklubben Svanen. Deras individuella medaljskörd var identisk där dessa båda rutinerade toppåkare, med bred marginal, vann dam- respektive herrklassen i både slalom, hopp och kombinerat samt SM-silver i trick. Fantastisk åkning av båda under hela helgen. Landslagskollegorna Charlie Westlund, Gävle VSK och Elsa Bergsgård, Karlstad VSK segrade rättvist i trickdisciplinen.

Som sagts vanns lagtävlingen ännu en gång och av den regerande mästarklubben VSK Svanen. Otroligt kul var att se de många duktiga åkarna från Älvkarleby ta emot SM-silvret och det starka två-mannalaget från Gävle, bröderna Elliot och Charlie Westlund, lyckades på egen hand ännu en gång kriga sig till en medalj i lagtävlingen, denna gång ett brons.

Se samtliga SM-resultat HÄR

I egenskap av SVWF Sportchef och på vägnarna av Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet vill jag tacka Ambjörnarps Vattenskidklubb och hela tävlingsledningen, domarpanelen och arrangörsstaben för ett mycket väl genomfört mästerskap. Stort tack även till överdomare Anders Johansson, homologatorerna Anders Kästel och Ingmar Persson samt kalkylatorerna Vilhelm Persson och Micael Björk.

Redan nu till helgen är det dags för nästa två Svenska Mästerskap då Open SM i vattenskidor går av stapeln i Nyköping med Nyköpings Vattenskidklubb som arrangör. Även SM i Wakeboard bakom båt arrangeras nu på lördag den 30 juli i Tullboden av Tullbodens Vattensportklubb. Varmt Välkomna till både Nyköping och Tullboden för att där på plats se Sverigeeliten göra upp om SM-medaljerna i både vattenskidor och wakeboard!

Samtliga bilder av undertecknad.

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

Skribent: Michael Kjellander
E-post: Adressen Gömd