Vattenskidor – Nya Svenska Mästare koras vid OPEN SM och PARA SM i Nyköping!

Open SM och PARA SM i vattenskidor har under den gångna helgen (27 – 28 juli) arrangerats på Tunsätterssjön i Nyköping av Nyköpings Vattenskidklubb. På bilden: Lagtävlingen vanns av VSK Svanen före arrangörsföreningen Nyköping med laget från Göteborg på tredje plats.

Omutbara Tim Törnquist från VSK Svanen vann såsom förhandstippat och i stor stil både slalom, hopp och kombinerat samt även lagtävlingen tillsammans med sina duktiga lagkamrater från VSK Svanen. Den enda åkare som lyckades sätta en käpp i hjulet för Törnquist att duplicera förra årets bragd i Mariestad då han vann 5 SM-guld var landslagskollegan Charlie Westlund. Gävleåkaren vann rättvist och med bred marginal grenen trick med Törnquist på silverplats. I tillägg till den SM-titeln vann Charlie även SM-silver i både hopp och kombinerat. Grattis till er båda!

Arrangörsföreningens duktige Vilgot Österlund ”vaknar” alltid till liv när det är dags för SM. Trots sparsamt tränande och tävlande inom vår sport presterade han verkligen på topp och fick med sig inte mindre än 3 individuella SM-brons och ett SM-silver i lagtävlingen. Starkt!

Väl värt att omnämna är även göteborgarna Simon Aldman och Dan Rudhags starka och imponerande slalomåkning i finalen där de båda levererade identiska resultat av 2,00/58/10,75. Detta resulterade i ett SM-silver för Rudhag och ett SM-brons för Aldman. Bra åkning killar!

På damsidan vann Sandra Gustafsson, Karlstads VSK nästan lika ohotat som Törnquist både slalom, hopp och kombinerat medan stark trickåkning av Märta Olsson från Ambjörnarp banade väg för hennes första Open SM-guld i karriären – Grattis!

I sin första tävling efter armbågsskadan gjorde arrangörsföreningens Linnéa Cederquist ett fint SM genom att vinna SM-silver i både trick och i lag samt SM-brons i både slalom och kombinerat. En av de stora höjdpunkterna under gårdagens SM finaler var när Vittsjö Vattenskidklubbs Nellie Eklund satte ett nytt prydligt personbästa i slalomfinalen med ett finfint resultat av 1,00/55/12,00 vilket kom att belönas med ett skinande SM-silver. Detta var för övrigt även hennes första Open SM medalj – Grattis!

Såsom så många gånger förr vann vår främsta PARA atlet genom tiderna, Elsie Antonsson från Varbergs Vattenskidklubb, ytterligare två SM-guld i klassen MP5 genom stark åkning i både slalom och trick.

Lagtävlingen vanns av det stora och väl sammansvetsade klubblaget från Strömsnäsbruk, VSK Svanen. Detta med arrangörsföreningen Nyköpings Vattenskidklubb på andra plats följt av Göteborgs VSK på bronsplats.

• Alla resultat från 2024 Open SM finns tillgängliga HÄR

Jag, SVWF styrelse och VSK Elitkommitté vill varmt tacka Nyköpings Vattenskidklubb och hela arrangörsstaben. Det är omöjligt att vid namn omnämna alla fantastiska resurspersoner i Nyköping som var med och bidrog till att göra detta mästerskap så lyckat som det blev. Ingen nämnd, ingen glömd – Stort tack till er alla!

Likaså ska hela domarpanelen med överdomare Johan Thyr i spetsen ha beröm för sitt väl uträttade arbete i förbindelse med detta mästerskap. Naturligtvis ska även mästerskapets båtförare, Björn Karlsson och Ted Törnquist samt reservbåtförarna Odd Brådhe och Jakob Bogne ha en eloge för det exceptionella arbete de utförde bakom ratten.

Vår intensiva tävlingssäsong fortsätter med ännu ett Svenskt Mästerskap i vattenskidor som arrangeras redan nästa helg den 3 – 4 augusti i Mariestad av Mariestads Vattenskidklubb. Det är då dags för 35+ SM. Läs mer om detta mästerskap på EMS och genom att klicka HÄR. Varmt Välkomna!

Samtliga bilder tagna av undertecknad på plats i Nyköping under gårdagens finaler och prisutdelning.