Tim Törnquist – Amerikansk universitetsmästare i slalom!

Tim Törnquist – Amerikansk universitetsmästare i slalom!

Fenomenale Tim Törnquist har adderat ännu en riktigt tung titel till sitt redan gedigna idrotts-cv genom att vinna slalom vid det amerikanska collegemästerskapet i Texas, USA!

Med ett finfint resultat av 5,00/58/10,75 vann i förrgår (2022-10-14) Tim den prestigefyllda slalomtiteln med en bojs marginal före Federico Jaramillo från Colombia med Evan Kraus från Canada på bronsplats. Tims starka åkning inkluderade även en högst respektabel 5:e plats i hoppdisciplinen med ett resultat av 51,2 meter.

Mästerskapets officiella namn, The Syndicate Waterskis 43rd Collegiate Water Ski National Championships, gick av stapeln mellan den 13 – 15 oktober på San Marcos River Ranch i Martindale, Texas, USA och arrangerades i två olika divisioner med tolv lag (universitet) i varje division. Det korades både individuella och universitetslagmästare i de båda divisionerna där de bästa collegelagen naturligtvis tävlade i division 1.

Tims universitet, University of Louisiana-Monroe, var ett av de tävlande universitetslagen i division-1 tillsammans med följande elva andra skolor, University of Alabama, Arizona State University, Clemson University, Florida Southern College, Kansas University, University of Louisiana-Lafayette, Miami of Ohio University, University of Michigan, Ohio State University, Rollins College och University of Wisconsin.

Att bemärka är att det vid detta mästerskap gäller något andra regler än vid vanliga mästerskap där den stora skillnaden är att det bara existerar ett tävlings åk dvs, inte en kvalifikationsomgång följt av en final och att herrarna hoppar på en hopphöjd av 150cm och med en maxfart av 51 km/h. En annan stor skillnad är också att i trickdisciplinen har de tävlande bara 1 x 20 sekunder på sig att utföra så många och svåra trick som möjligt mot 2 x 20 sekunder på vanliga tävlingar.

Se alla resultat, både division-1 och division-2, från detta universitetsmästerskap HÄR. Vill du läsa mer om vattenskidåkning på universitetsnivå i USA besök National Collegiate Water Ski Association websida genom att klicka HÄR.

Jag, min kollega Alice Andersson och SVWF styrelse gratulerar varmt Tim till den vunna titeln samt nomineringen All-American honors. Well done Tim!

Micke
Michael Kjellander
SVWF Sportchef

Skribent: Michael Kjellander
E-post: Adressen Gömd