Strålande säsongsstart för Bogne i Florida!

Strålande säsongsstart för Bogne i Florida!

Igår inledde Jakob Bogne tävlingssäsongen 2022 på ett föredömligt vis då han placerade sig på 4:e plats i proffstävlingen, Swiss Pro Slalom i Clermont, Florida, USA!

Samtliga av världens främsta slalomåkare var på plats och toppresultaten avlöste varandra. Jakob tangerade sitt eget personbästa och svenska U-21 rekord med ett resultat av 3,00/58/10,25 i första kvalomgången och följde därefter upp detta kanonresultat med ytterligare två urstarka resultat. Med sin fina 4:e plats slog han bland andra regerande VM silvermedaljören i slalom från 2021, Thomas Degasperi. Tävlingen vanns av Nate Smith, USA.

Se alla resultat från 2022 Swiss Pro Slalom HÄR

Jakob fortsätter nu att träna i Florida och siktet är inställt på att kvalificera sig till US Masters som traditionsenligt arrangeras i Pine Mountain, Georgia, USA den 27 – 29 maj. Detta ska uppnås genom att han presterar ytterligare toppresultat på tävlingen Sunset Lakes Cup – MLCQ som går av stapeln den 20-22 maj i Groveland, Florida, USA.

Jag, Alice och SVWF gratulerar Jakob till den fenomenala säsongsstarten och önskar Lycka Till med både fortsatt träning och tävlingar på andra sidan Atlanten.

Micke
Michael Kjellander
SVWF Sportchef

Skribent: Michael Kjellander
E-post: Adressen Gömd