Stort Vattenskidlandslag uttaget till NM i Danmark!

Stort Vattenskidlandslag uttaget till NM i Danmark!

Om bara lite drygt 5 veckor går Nordiska Mästerskapet i vattenskidor av stapeln just utanför Köpenhamn i Danmark. Den svenska truppen utgörs av åkare från inte mindre än fyra olika tävlingsklasser och består sammanlagt av 15 elitatleter, 3 förbundskaptener och 4 funktionärer.

Mästerskapet arrangeras den 5 – 7 juli på Vallensbæk Vandskiklubbs fina anläggning som av många anses vara en av de bästa vattenskidarenorna i Skandinavien. Mer information om den lokala arrangörsföreningen finns att tillgå på följande websida http://vvk.dk

Förbundskaptener för vårt U-14 och U-17 landslag för detta mästerskap är Pär Ronnerfors och Pontus Donnerstål medan Johan Thyr axlar samma uppdrag för vårt U-21 och OPEN landslag. Årets upplaga av mästerskapet har för övrigt officiellt bytt namn till Scandinavian Championship 2024 och arrangeras nu återigen i de fyra regelrätta åldersklasserna, U-14, U-17, U-21 och Open.

Sveriges laguppställning är enligt nedan.

U-14: Kajsa Eneström, Isak Donnerstål och Ricky Hansson
U-17: Tuva-Lisa Ronnerfors, Märta Olsson, Elsa Antonsson och Victor Blomqvist
U-21: Ella Björlin, Elliot Westlund och Viktor Råström
Open: Sandra Gustafsson, Linnéa Cederquist, Tim Törnquist, Simon Aldman och Charlie Westlund

I tillägg till ovan består den svenska truppen även av följande funktionärer, Anders Johansson (överdomare), Anders Kästel (homologator), Per Törnquist (domare) och Ted Törnquist (båtförare).  

All tillgänglig information rörande detta mästerskap finns att tillgå i EMS och genom att klicka HÄR.

Undertecknad tillsammans med styrelsen i SVWF önskar samtliga atleter, förbundskaptener och funktionärer Stort Lycka Till i Danmark.

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF