Stort och toppat landslag nu uttaget till NM i Norge!

Stort och toppat landslag nu uttaget till NM i Norge!

Landslaget till Nordiska Mästerskapet i Norge utgörs av åkare från inte mindre än fyra olika klasser och består sammanlagt av 16 elitatleter och 3 förbundskaptener.

Det traditionella Nordiska Mästerskapet som officiellt går under betäckningen Scandinavian Youth Championships och arrangeras i de tre åldersklasserna U-14, U-17 och U-21 har i år förstärkts och inkluderar nu även OPEN-klassen.

Mästerskapet går av stapeln den 9 – 10 juli i Skarnes, Norge på en av Nordeuropas främsta vattenskidarenor, SIAP. Våra landslagsåkare kommer att träna på den för ändamålet specifikt anlagda vattenskidsjön dagen innan mästerskapet, 2022-07-08

Förbundskaptener för U-14 och U-17 landslagen vid detta mästerskap är Jimmie Westlund och Pär Ronnerfors medan Johan Thyr håller i taktpinnen och kommenderar Sveriges U-21 och OPEN landslag.

Sveriges laguppställning är enligt nedan och består enkom av mycket meriterade åkare där samtliga minst har en SM-medalj i någon klass och disciplin på sitt individuella CV.

U-14: Tuva-Lisa Ronnerfors och Märta Olsson
U-17: Elliot Westlund, Viktor Råström, Leo Cederquist och Victor Blomqvist
U-21: Elsa Bergsgård, Ella Björlin, Tim Törnquist, Simon Aldman, och Charlie Westlund
OPEN: Linnéa Cederquist, Sandra Gustafsson, Felix Blomqvist, Dan Rudhag och Noa Johansson

Mer information om detta mästerskap finns att tillgå i IWWF EMS och genom att klicka HÄR.

För de som är intresserade finns även de uttagningskriterier som varje deltagande nation har att förhålla sig till för uttagning till detta prestigefyllda mästerskap att tillgå HÄR.

SVWF önskar samtliga uttagna atleter och förbundskaptener stort Lycka Till med att bland annat försvara det lagguld vårt fantastiska landslag vann vid det senaste Nordiska Mästerskapet som arrangerades i Mariestad förra året!

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

Skribent: Michael Kjellander
E-post: Adressen Gömd