Stark säsongsdebut för Randow, Sjöström och Bergenek i Belgien!

Stark säsongsdebut för Randow, Sjöström och Bergenek i Belgien!

Under den gångna helgen har tre av våra absolut främsta wakeboardåkare, Albin Randow, Sonja Sjöström och Albin Bergenek, inlett tävlingssäsongen 2023 genom att delta på den internationella fyrstjärniga tävlingen Cold Water Classic i Knokke-Heist, Belgien.

Under ledning av ställföreträdande förbundskapten, Calle Kilholm, anlände våra landslagsåkare Belgien i onsdags, 29 mars, med möjlighet för öppen träning på torsdag och inåkning på fredag. Trots en vattentemperatur på bara 7 grader och en lufttemperatur på ungefär 11 grader blev det en riktigt lyckad tävling sett ur ett svenskt perspektiv.

I lördags genomfördes de första kvalomgångarna. Sonja Sjöström har nu klivit upp en klass och tävlar numera i U-18 Jr Ladies. Hon placerades sig på en tredje plats i sitt utslagsheat där dock enbart två åkare gick vidare direkt till final. Detta innebar då att Sonja fick ladda om för LCQ.

Albin Bergenek gör sitt sista år i klassen U-18 Jr Men och placerades sig på en andra plats i sitt inledande kval men här var det enbart 1 åkare som gick vidare till semifinal. Även han fick således ladda om för LCQ. Han genomförde senare under lördagen sin LCQ med bravur och vann sitt heat och blev klar därmed klar för semifinal.

Albin Randow i klassen Open Men placerade sig på en fjärde plats i kvalet och precis som sina lagkamrater fick även han inrikta sig på att ta sig vidare via LCQ.

Igår var det så dags för Sonja att köra sin LCQ-omgång, vilken hon vann och blev då klar för final. Även Albin Randow klev in och vann sitt LCQ heat. Semifinalen för Albin Bergenek slutade med en sjätteplats i sitt heat vilket i sin tur genererade en delad 11:e plats i tävlingen. Sonja levererade klart godkänt i finalen och slutade på en fin fjärdeplats. Likaså gjorde Albin R. en god insats i finalen vilket räckte till en finfin 5:e plats för honom.

Se alla resultat HÄR.

Text och bilder av Jimmy Palm och undertecknad.

Micke
Michael Kjellander
SVWF Sportchef