Säsongstart för +35-landslaget i Vattenskidor!

Säsongstart för +35-landslaget i Vattenskidor!

Självklart hade hela laget hunnit träna ett antal veckor när Nyköping bjöd in till årets första läger 15–16 juni. Som tidigare var det ca 15 personer som anmält intresse för att delta. Nu visade det sig att vissa i laget drogs med småskador eller smärre sträckningar, vilket gjorde att endast 10 åkare slöt upp till helgen. Både Bosse Sjöström och Natasha Anderberg var så sugna att de redan på fredagen tog ett uppvärmningsåk.

Ny i laget hälsar vi Stefan ”Mora-Nisse” Järudd, som redan året tidigare var aktuell, men tvingades avstå pga förhinder. Att Stefan har skött vinterträningen bra, kunde man inte ta fel på när man bevittnade hans tid i Vasaloppet. Övriga åkare ville inte vara sämre, utan har under vinterns mörka månader ”tjuvtränat” mycket väl på varsitt håll. Att Jonas Kavmark anslöt var väldigt glädjande, då han var tvungen att avstå föregående säsongs Europamästerskap.

Vi körde samma upplägg som tidigare år, med ett förmiddags-åk och ett eftermiddags-åk. Självklart bjöds det på en överraskning på lördagseftermiddagen. Denna gång i form av Gotlands ”national”-sport, nämligen varpa. Varpakungen Henrik Tengius tog hem spelet med frisbee-kastande Jonas Kavmark tätt efter. Undertecknad som hittat på hela spektaklet tog sig inte ens till final, vilket gör att nästa års överraskning blir så långt ifrån varpa man bara kan tänka sig.

Om lördagen bjöd på fint väder, dock med lite vind, så bjöd söndagen på kanonväder med spegelblankt vatten.

Jakob Bogne gjorde entré på kryckor, vilket inte hindrade honom från att agera coach. Detta gjorde han återigen med bravur. Tack Jakob!

När inte Jakob var med i båten, så var det direkt någon annan i gänget som var med och coachade. Återigen kände sig hela truppen nöjd med helgens läger.

Vi tackar vår förbundskapten, Thommy Bergström, att vi fick möjlighet att träffas och träna tillsammans.

Om det är viktigt något år, så är det självklart i år, när det är VM-år.

Text och bild: Odd Brådhe
Korrektur och publikation: Michael Kjellander, SVWF Sportchef