Nya svenska rekord av både Elliot & Tuva-Lisa!

Nya svenska rekord av både Elliot & Tuva-Lisa!

Under den gångna helgen har både Elliot Westlund och Tuva-Lisa Ronnerfors briljerat och satt nya svenska rekord, Elliot i hopp i USA och Tuva-Lisa i slalom i Norge!

Elliot levererade direkt i sin första tävling för säsongen, Fluid Summer Showdown, på Ski Fluid i Florida, USA med det fenomenala hoppresultatet 53,4 meter vilket är nytt svenskt rekord i U-17 klassen. Elliot hade en fin svit av hopp eller vad sägs om 51,1 följt av 51,9 och till sist det längsta på hela 53,4 meter. Även i slalom visade han god form slog till med ett nytt personbästa, 3,00/58/11,25. Se alla resultat från denna tävling HÄR.

Tuva-Lisa Ronnerfors visade att även hon redan är i toppform och putsade under Slåstad Open, SIAP, Norge sitt eget slalomrekord i U-14 klassen med 1,5 boj. Det nya rekordet lyder nu på 2,00/52/12,00. Resultat räckte självfallet även till seger i själva tävlingen. Se alla resultat från denna tävling HÄR.

Både Tuva-Lisa och Elliot har dubbla idrottskarriärer och är så att säga på skidor året runt. På sommaren horisontalt på vatten och på vintern vertikalt och då på snö.

Tuva-Lisa inledde sin säsong på vattnet innan den på snö riktigt hade avslutats och varvade framgångsrikt träning både på vatten och snö under april månad. Efter en alpinsäsong med fina placeringar i flera större tävlingar åkte Tuva-Lisa till Waterski Italy och tränade under ledning av Tomas Gustafson. Efter ett bra och kvalitativt träningsläger i Italien kom hon hem laddad för en sommar på sjöar runtomkring Sverige. Att slå till med ett nytt imponerande svenskt rekord, direkt i början av en ny säsong, vittnar om att kombinationen vatten och snö fungerar optimalt för Tuva-Lisa.

Efter en intensiv vinter i den alpina cirkusen samt avslutade studier i åk 9 kom Elliot i gång relativt sent med vattenskidåkningen denna säsong. Träningslägret hos Kyle Eade på Ski Fluid i Florida under tidig vår fick skjutas fram till efter skolavslutningen till förmån för ett alpint upptaktsläger i Norge tillsammans med Malungs skidgymnasium. Bevisligen har detta på inget vis inverkat negativt på Elliots vattenskidåkning, snarare tvärtom.

Elliot kommer till hösten att påbörja gymnasiestudier vid RIG Alpint i Malung och tränar hårt inför både detta och stundande mästerskapstävlingar på vatten. Mängder av fys-pass har redan avklarats vilket skapat fina förutsättningar för honom oavsett om han åker på snö eller vatten. Fysträningen kommer naturligtvis att fortsätta vara en stor och viktig del för hans fortsättning som elitatlet inom båda sporterna.

Jag tillsammans med min kollega Alice Andersson och hela SVWF gratulerar Tuva-Lisa och Elliot till en fantastisk inledning på vattenskidsäsongen 2022 och önskar Stort Lycka till med återstoden.

Micke
Michael Kjellander
SVWF Sportchef

Skribent: Michael Kjellander
E-post: Adressen Gömd