Käglornas Show-Ski Team imponerar stort under Youro-Kup i Frankrike!

Käglornas Show-Ski Team imponerar stort under Youro-Kup i Frankrike!

Förra helgen, 26 – 27 augusti, var Käglorna Show-Ski Team på plats i Vichy, Frankrike för att delta på den årliga internationella stortävlingen, Youro-Kup 2023.

Laget bestod av 7 åkare samt 3 funktionärer/lagledare. Denna gång hade vårt starka lag från Örnsköldsvik tyvärr inte med sig några egna chaufförer och fick således låta de andra lagens båtförare köra även våra åkare. Detta visade sig i slutändan fungera fint även om det naturligtvis alltid är fördelaktigt att ha hela det synkroniserade teamet på plats när det är skarpt läge.

Käglornas funktionärer/lagledare var vid denna tävling Malin Westman, Susanne Wigren och Mona Fahlén samt Evelina Peroni i rollen som show-director och speaker.

Teamet som deltog både i de individuella grenarna och i show var följande:

  • Andre Johansson deltog i frestyle jump och show
  • Melvin Andersson deltog i frestyle jump, doubles och show
  • Hanna Wigren deltog i doubles och show
  • Per Westman deltog i frestyle jump och show
  • Neo Svensson deltog i show
  • Hugo Abrahamsson deltog i show.

Hela den svenska truppen imponerade stort med starka, mångsidiga och väl genomförda akter av alla. Detta även om truppen sett till antalet atleter var något nedbantad i jämförelse med ordinarie storlek. Tävlingshelgen öppnade även upp för god gemenskap och fin kamratskap med övriga lag då gemensamma öppning- och avslutningsshower anordnades. Att André Johansson också vann både grenen Freestyle Jump och titeln MVP var naturligtvis extra kul och mycket inspirerande!

Länkar till kompletta resultatlistor härunder men mycket väl värt att belysa, i tillägg till Andrés guldmedalj i Freestyle Jump, är att Hanna Wigren och Melvin Andersson slutade på 3:e plats i grenen Doubles och att Per Westman gjorde André sällskap på prispallen genom att vinna bronsmedaljen i Freestyle Jump.

Läs mer om och se mängder av bilder från denna stora internationella Show-Ski tävling Facebook och genom att klicka HÄR.

  • Doubles Results YOURO-KUP 2023 HÄR
  • Freestyle Jump Results YOURO-KUP 2023 HÄR
  • Team Results YOURO-KUP 2023 HÄR

Textunderlag och bilder av Malin Westman.

Undertecknad och SVWF styrelse gratulerar samtliga deltagare, funktionärer och lagledare till en mycket väl genomförd tävling. Extra Stort Grattis till de fyra medaljvinnarna, André, Per, Hanna och Melvin.

Micke
Michael Kjellander
SVWF Sportchef