6 JEM-finaler för U-17 laget och Elliot 4:a i hopp!

6 JEM-finaler för U-17 laget och Elliot 4:a i hopp!

Igår avslutade U-17 klassen sina dubbla Europamästerskap (2020 & 2021) i Sesena (Madrid) Spanien och idag tränar U-21 landslaget inför sina två mästerskap som går av stapeln i morgon och på söndag.

Vårt svenska U-17 landslag erövrade inte mindre än 6 av de åtråvärda EM-finalplatserna och väl i final så levererade, ännu en gång, bröderna Westlund på topp. Bäst gick det för Elliot (bilden) som med ett monsterhopp på hela 49,1 meter i finalen placerade sig på en fin-fin 4:e plats vid 2021 års mästerskap. Äldre brodern Charlie levererade två mycket starka slalomåk och slutade på en klart godkänd 6:e plats i 2020 års mästerskap. Charlie laddar just nu om och har redan anslutit med sina kollegor i U-21 truppen för att under helgen tävla i de dubbla U-21 Europamästerskapen.

Härunder följer en sammanställning över samtliga EM-finalister, deras placeringar och länkar till fullständiga resultatlistor.

2020 IWWF Europe & Africa U17 Waterski Championships

  • Trick U-17 flickor: 9:a Elsa Bergsgård
  • Slalom U-17 pojkar: 6:a Charlie Westlund
  • Hopp U-17 pojkar: 11:a Charlie Westlund
  • Lagtävlingen: 9:a Sverige

2020 resultat på följande länk: http://www.iwwfed-ea.org/classic/21EURO03/


2021 IWWF Europe & Africa U17 Waterski Championships

  • Slalom U-17 flickor: 10:a Ella Björlin
  • Slalom U-17 pojkar: 11:a Leo Cederquist
  • Hopp U-17 pojkar: 4:a Elliot Westlund
  • Lagtävlingen: 6:a Sverige

2021 resultat på följande länk: http://www.iwwfed-ea.org/classic/21EURO04/


Jag, mina kollegor, styrelsen och hela SVWF gratulerar både U-14 och U-17 landslagen till de vunna medaljerna, erövrade finalplatserna och till fyra mycket väl genomförda Europamästerskap.
Stort Tack till de båda förbundskaptenerna, Jimmie Westlund och Mikael Aldman, för det enorma arbete ni båda gjort före, under och nu efter detta gigantiska EM-uppdrag. Fantastiskt jobbat – Ert stora engagemang, från de otaliga administrativa timmarna, resorna, träningarna, själva mästerskapstävlandet osv. går till historien som det mest avancerade förbundskaptensuppdraget i vår historia. Tack igen Jimmie & Mikael!

Avslutningsvis önskar jag återigen förbundskapten Johan Thyr och hela U-21 truppen Stort Lycka med de två återstående Europamästerskapen på BOTASKI Seseña Waterski Complex just utanför Madrid.

Micke
Michael Kjellander
SVWF Sportchef