SVWF ingår samarbete med Brainsafe

SVWF ingår samarbete med Brainsafe

SVWF har ingått ett samarbete med Brainsafe för att minska effekterna av hjärnskakning. Genom samarbetet med Brainsafe kommer rehabiliteringsstödet till individen att bli bättre och förbundets kunskap kring hjärnskakning att öka.

  Brainsafe bildades 2020 för att minimera konsekvenserna av hjärnskakning och har ambitionen att bli den ledande experten inom hjärnskakning. Med deras plattform tillförs data och analys kring hjärnskakning som ger SVWF ökad kunskap om hjärnskakning. Dessutom får individen en säker och strukturerad rehabilitering.

  – Nu höjer vi ytterligare ribban för hur SVWF arbetar med hjärnskakning. Förbundet vill öka den generella medvetenheten kring hjärnskakning, att så få som möjligt får hjärnskakning, och de som drabbas ska komma tillbaka till vattnet så säkert som möjligt utan några komplikationer. Tillsammans med Brainsafe kan vi få detta att hända, och vi får dessutom ett stabilt verktyg för statistik kring när skada uppstår. Tack vare Brainsafes forskningsbaserade rehabiliteringsmodell med kognitiva och fysiska tester säkerställs en trygg rehabilitering. För SVWF är det viktigt att visa att vår sport är säker och att vi arbetar på ett strukturerat och proaktivt sätt med våra skador. Under maj kommer våra 8 landslag att ansluta till Brainsafes plattform och jag hoppas att flera av våra föreningar senare vill ansluta till plattformen, säger Alice Andersson, Förbundsutvecklare och Tf Generalsekreterare för SVWF.

  Brainsafe har utvecklat Standardized Concussion Rehabilitation Model som är integrerad i den digitala appen. Modellen är ett 6-stegs rehabiliteringsprogram som guidar individen till en säker återgång till sin aktivitet/idrott. Genom fysiska och kognitiva tester, dagliga symtomrapporter och individens medicinska historia anpassar systemet automatiskt rehabiliteringen för varje enskild individ.

  De föreningar inom SVWF som är intresserade av att arbeta mer strukturerat kring hjärnskakning får gärna kontakta forbundsutvecklare@svwf.se .

  Skribent: Alice Andersson
  E-post: Adressen Gömd